"The next technology 
that will change your life"
 
U bevindt zich hier: Home » Tafels/ Workshops » Smart Grids
Leden van deze tafel
 
Wat is IIP-SensorNetworks?

Welkom bij IIP-SensorNetworks community: het IIP-SN is een open innovatieplatform gericht op het versterken, verbinden en continueren van activiteiten op het gebied van SensorNetworks.

Zij doet dat door middel van tafels die ieder hun eigen dynamiek hebben (zie tafels en projecten), daarnaast worden evenementen georganiseerd.

 
Gelieerde initiatieven
sensoruniverse deiips
 
Smart Grids
Smart Grids
Aantal leden: 8

Intelligente Energienetten voor elektriciteit, gas en warmte, gaan een centrale rol vervullen in de energie transitie de komende decennia. De netten zullen slimmer moeten worden om onder meer de opkomst van decentrale opwekking, elektrisch vervoer (Task Force Intelligente Netten, 2011) en biomassa in de gasproductie (Jeroen van der Veer, 2011) te kunnen ondersteunen.

Dit betekent dat binnen deze energienetten, in toenemende mate automatisch, besluiten genomen moeten worden op basis van waargenomen fenomenen. Bijvoorbeeld op basis van de huidige flow van energiedragers, de kwaliteit (bij biogas) de prijsontwikkelingen, de geldende flexrequests en -offers, de onderhoudsstatus van de infrastructuur, de weersverwachtingen en geldende persoonlijke en bedrijfsmatige energiebehoeftes. 

Door jan maas,
25 oktober 2011 09:46, bekeken: 5738, rating:  5.0
delen op facebook delen via twitter delen via hyves
 
Beschrijving

Intelligente Sensor Netwerken zullen de acterende partijen, zowel mens als machine, van relevante, betrouwbare en tijdige informatie moeten kunnen voorzien. Zo kunnen er op elk niveau besluiten genomen worden die de energie efficiëntie bevorderen. De juiste informatie op de juiste plaats op het juiste tijdstip vormt de basis voor een energie efficiënte toekomst.

Doel van de tafel is het stimuleren van de kruisbestuiving tussen het applicatiegebied slimme energienetten en het technologie gebied Intelligente Sensor (en actuator) Netwerken en de bijbehorende software, kortweg ISN. Het verbinden van eindgebruikers, kennisleveranciers, technologieleveranciers, integrators en operators moet leiden tot integrale sensornetwerkoplossingen door de gehele keten heen, van opwekking, transport, transmissie tot het gebruik van energie.

 
Projecten
Er zijn nog geen projecten.
 
Shared documents
U moet ingelogd zijn om documenten te bekijken.
Tafel_SG_ISN2011.pdf
SmartGrid_plaatje_TNO_Time.pdf
Verslag_tafel_SG_ISN2011.docx
 
Groepsdiscussie
Nog geen reacties
 
 
Login
Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Contact
Trekker:
Jan Maas (jan@janwmaas.nl)

Penvoering en postadres:
p/a dBM
Mauristsstraat 71
3583 HK Utrecht
t: 06-51582131
 
Geen events